InteriorHolic » Architecture » Principe’s Box House by u+a arquitectura

Principe’s Box House by u+a arquitectura

Share |

Principe’s Box House is a remodeling project by u+a arquitectura that sees a 53 square meter apartment in a 1910 building transformed in a very different way. Previously divided into five rooms, small kitchen, bathroom and storage the new home was redesigned to reveal the original wooden ceiling beams and create a more open layout.

Principe’s Box House by u+a arquitectura

The apartment striped of dividers reveals now the tall vaulted ceiling behind the wooden beams that add rustic allure to the interior design. The space that resulted from the remodeling was then divided into zones by introducing a maple box that includes a washroom and a storage space inside. The rest of the house features zones like kitchen and dining that use the other side of the box. The bedroom is tucked away from public areas opposite the wash area at the side of the box.

The living area is located opposite the dining set and faces the multiple shuttered windows. The wall-ed area at the left and the box create the hallway together that leads to a more private areas of the house. The kitchen is packed into the side of the box and features a contrasting white kitchen island with a wash basin and a cooking area.

Principe’s Box House by u+a arquitectura

The contrast between the modern furnishings and the vaulted beamed ceiling creates a nice dynamic in the interior design adding a bit of an airy feel. The box acts both as a functional unit and a divider which separates different areas and gives privacy to bedroom and bathroom but without completely severing one space from the other.

The space is fluid in the apartment allowing residents to go from space to space or to stay in one zone while also observing and interacting with other zones and areas as well.

Principe’s Box House

Related posts:
Cool Architecture: O House in Switzerland
AME-LOT Eco-Friendly Project by Malka Architecture
Full of Light: The Sun House by Guz Architects
Leighton Meester's New Home in Encino, California
Ellen DeGeneres and Portia de Rossi Home
Nevis Pavilion by Robert M. Gurney
Ricardo Bofill + Taller de Arquitectura: Old Factory Transformation
Old Garage Transformed Into Green Pavilion
10 Modern Churches And Chapels
Memory Wound Memorial in Norway
Stone House in Morocco
Сosta Rican Airplane Hotel "Costa Verde”
The following two tabs change content below.

Arty

Latest posts by Arty (see all)

Tags: ,



Leave a Reply






Special Today
Color Selection Ideas
Decorating