InteriorHolic » Architecture » Paramount Residence Alama by Plasma Studio

Paramount Residence Alama by Plasma Studio

Share |

Architects in Italia had faced a task to extend an old building in order to create new living area for another family. Someone else would just add two more floors to the existing building but that wouldn’t be a house worth discussing, right?

Paramount Residence Alama

Paramount-Residence-Alma-by-Plasma-Studio_ss_5

House on Tophill

Curious construction remains a huge slatted hood, covering the original building and giving place for two more floors of a new house and a small court outside.

Looks like after thought and consideration the architects just decided to cut off the roof from the old block. Using location of the house near a small hill, they extended construction from behind. But the second floor of this residence seems crawling the original building from the back. Angular roof appears from the ground, covering the new house and roofing both the old and the new one.

New hosts do not disturb original inhabitants of the house when entering their apartment from an open area on their side. And get to their balcony by climbing external staircase on the side of the house. Balcony looks upon wild forests on the slopes of snow-capped mountains on the border with Austria.

Paramount-Residence-Alma-by-Plasma-Studio_ss_4

What’s inside?

First floor is located almost on the ground level. Most of the rooms are located here, on both sides of a corridor. Glass chasm, splitting roof in two parts becomes a ceiling for the first floor and continues further to the top as a transparent wall for kitchen and dining room on the second floor.

A dining room and wide balcony on the second floor face wonderful landscape.

Another staircase inside the building also connect two floors. There is also a circulation allowing access to the neighbors from another building.

Paramount-Residence-Alma-by-Plasma-Studio_ss_6

This interesting structure does not spoil the landscape as its main part is not seen from the front of old block and fits to the mountainous background from the front yard of a new family.

Sky-high Architecture: 606 Meter Wuhan Greenland Center Project
In and Out: Fabulous Beach House in Australia
Nevis Pavilion by Robert M. Gurney
Villa SSK by Takeshi Hirobe Architects
Compact Living: House In Hiyoshi
Design Ideas: Different Types Of Sunrooms
eVolo 2013 Skyscraper Competition
Castle Renovation In England
Futuristic Design of Nanjing City in China
Pipe-Shaped Office in Spain
4 Best European Hotels of 2013
Quiet Treehouse for Orphanage
The following two tabs change content below.

Inka Lane

Latest posts by Inka Lane (see all)

Tags: ,



Leave a Reply






Special Today
Fashionista Interiors
Decorating